Ribeirão Preto Residence / Perkins+Will

first_img Area:  7534 ft² Year Completion year of this architecture project Ribeirão Preto Residence / Perkins+WillSave this projectSaveRibeirão Preto Residence / Perkins+Will Houses Projects Ribeirão Preto Residence / Perkins+Will Year:  2018 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/916338/ribeirao-preto-residence-perkins-plus-will Clipboard Brazil CopyHouses, Sustainability•Ribeirão Preto, Brazil “COPY”center_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/916338/ribeirao-preto-residence-perkins-plus-will Clipboard “COPY” CopyAbout this officePerkins+WillOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSustainabilityRibeirão PretoBrazilPublished on May 06, 2019Cite: “Ribeirão Preto Residence / Perkins+Will” [Residência Ribeirão Preto / Perkins+Will] 06 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?巴西住宅 Ribeirão Preto / Perkins+Will是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Photographs:  Leonardo Finotti Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: AutoDesk, Brich marmores e pedras nobres, Deca, Mazer marcenaria, Riberbond, TresunoArquiteto Responsável:Fernando VidalProject Team:Fernando Vidal, Julia Paoliello, Natália Martins, Fred Zara, Flavia Henriques e Rodrigo GianoniEngineering:Rocha ConstrutoraLandscaping:Rodrigo OliveiraCollaborators:Dulce Ferraz (Design de Interiores)City:Ribeirão PretoCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Leonardo FinottiRecommended ProductsDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82GlassLibartLeanTo Retractable StructuresWoodSculptformTimber Click-on BattensWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. Located in São Paulo’s countryside, Ribeirão Preto Residence was designed to house a young couple and their two children. Save this picture!© Leonardo FinottiPerkins+Will’s studio in São Paulo took the challenge of building a one-story house, as requested by the residents, on an accentuated sloped terrain. The architects divided the program in two volumes, placing them in an L-shaped layout. The first block holds the main entrance and is destined to the social areas. Placed in the therrain’s highest portion, the first volume acts as a shield to the second one, located at the lot’s lower section and designated to the private uses, creating an even more private ambiance. The distribution also allows access to the gardens by every room in the house, providing a full nature-connected experience, and improved insulation and ventilation in all areas.Save this picture!© Leonardo FinottiSave this picture!Planta – Primeiro pavimentoSave this picture!© Leonardo FinottiRaw concrete, warm wood, metallic structures and glass combined to a lush green landscape create the project’s modern, yet welcoming design. Transparency in the glass walls and the presence of a natural material such as wood increase the constant contact with nature. To complete the biophilic experience the designers added a green roof on top of the second volume. The detail also improves thermal, an important matter since the local weather is quite warm.Save this picture!© Leonardo FinottiFinally, an overhanging structure pool was placed over the declivity, completing the view from both.Save this picture!© Leonardo FinottiProject gallerySee allShow lessGuest House 8q / 3370 StudioSelected Projects”Terra Nullius” Thesis Addresses the Israeli-Palestinian Conflict in the Middle EastArchitecture News Share ArchDaily Save this picture!© Leonardo Finotti+ 25Curated by Matheus Pereira Share Architects: Perkins+Will Area Area of this architecture projectlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *