Residential and Dental Practice Immler / ARSP

first_imgCopyAbout this officeARSPOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHardHousesAustriaPublished on December 10, 2014Cite: “Residential and Dental Practice Immler / ARSP” 10 Dec 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” ArchDaily 2014 Architects: ARSP Year Completion year of this architecture project Residential and Dental Practice Immler / ARSP Year:  CopyHouses•Hard, Austria Austria Residential and Dental Practice Immler / ARSPSave this projectSaveResidential and Dental Practice Immler / ARSP ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/570105/residential-and-dental-practice-immler-arsp Clipboard Houses 2014 photographs:  Zooey BraunPhotographs:  Zooey Braun Photographs Year:  “COPY” Save this picture!© Zooey BraunText description provided by the architects. The new residential and commercial building is located in the town of Hard, next to Lake Constance in Austria. The client approached the architects with the desire for them to design a three-story apartment building. The ground floor of which would contain his business premises.Save this picture!© Zooey BraunRecommended ProductsPorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles – 20MMCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD21CompositesULMA Architectural SolutionsPolymer Concrete Facade in Sinafer HeadquartersAt first glance, the shape of the house appears eccentric. This angular form arose as a direct result of two factors. Firstly, a crowded main street to the southern side of the plot and secondly a wish of the client to be able to enjoy a private but sun filled garden throughout the day. Consequently the façade facing the street is wide and closed. Here, ribbon windows are utilised for internal lighting whilst at the same time maintaining a high standard of privacy. The east and west façades are aligned at very acute angles to the north where they meet at a right angle. Despite the close proximity of some of the neighbouring buildings, the apartments achieve a feeling of complete seclusion. In contrast the large terrace-like cantilever balconies of the apartments protrude far from the main building to create an element of extravagance.Save this picture!© Zooey BraunCantilevered concrete canopies are used to mark the entrances of the commercial and private sections in the ground floor. The south facing reception area of the dentist practice is highlighted using large shop window-like glazing and deliberately comfortably furnished. The layout of the practice is intentionally practical. Running along the north are the ordination rooms, while office and organisational space is kept in a separate block to the east.Save this picture!Floor PlanThe apartments are accessed separately through the east side entrance. The first floor houses two separate apartments, which can be combined, if required, into one large apartment. Situated on the top floor is the owners’ apartment. A sequence of open spaces and various visible construction materials – concrete, brick, plaster and wood – come together to create the feel of a generously refurbished loft apartment. Reinforced concrete cores are utilised to create different zones within both the public and private areas. Concrete is also used to create the complex pitched roof that spans the entire living space, forming an impressive static structure entirely from concrete plates.Save this picture!© Zooey BraunThe weight bearing, monolithic, external walls are built from 42.5cm thick insulating bricks and clad using an extra 8cm of plaster covered hemp insulation. The coarse grain of the external plaster mirrors the raw internal construction into the street, but is still in keeping with the more traditional surrounding buildings. The internal walls are made of reinforced concrete. In the dental practice, the walls have been further refined with a raw hammered finish. In the remaining floors, the walls, including the connections in the complex roof were left visible and untouched.Save this picture!© Zooey BraunProject gallerySee allShow lessThe Bibliothèque du Boisé / Consortium Labonté Marcil, Cardinal Hardy, Eric Pelletie…Selected ProjectsU. Talca Library / Valle Cornejo ArquitectosSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/570105/residential-and-dental-practice-immler-arsp Clipboard Projects Save this picture!© Zooey Braun+ 24 Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *