Redaction House / Johnsen Schmaling Architects

first_imgArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/568930/redaction-house-johnsen-schmaling-architects Clipboard Redaction House / Johnsen Schmaling ArchitectsSave this projectSaveRedaction House / Johnsen Schmaling Architects United States “COPY” Houses “COPY” CopyHouses•Oconomowoc, United States Year:  2014 Architects: Johnsen Schmaling Architects Year Completion year of this architecture project center_img CopyAbout this officeJohnsen Schmaling ArchitectsOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOconomowocHousesUnited StatesPublished on November 20, 2014Cite: “Redaction House / Johnsen Schmaling Architects” 20 Nov 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Redaction House / Johnsen Schmaling Architects Year:  Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/568930/redaction-house-johnsen-schmaling-architects Clipboard Save this picture!© John J. Macaulay+ 15 Share 2014 photographs:  John J. MacaulayPhotographs:  John J. MacaulaySave this picture!© John J. MacaulayRecommended ProductsDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsJansenWindows – Janisol PrimoEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsText description provided by the architects. The Redaction House is a compact home for a fiber artist and her young family, an unapologetically contemporary addition to a long necklace of large, prosaic spec homes surrounding a small lake in suburban Milwaukee.  Built on a narrow sliver of land that had been considered unsuitable for new construction because of its limited size and prohibitive zoning restrictions, the house is a case study in architecture’s ability to exploit the perceived constraints of a challenging context, offering genuine design solutions that address fundamental issues of privacy, density, and life embedded in the bromide aesthetics of suburbia.Save this picture!© John J. MacaulaySitting on a stepped brick podium carved into the site’s existing slope, the main program is consolidated in a simple two-story wood cube, a deliberately introverted structure designed to  function as an optic filter that focuses on the site’s limited lake vista while editing out views of the built-up context around it.  Approaching the house from the street, a path leads into a linear entry courtyard, an outdoor antechamber surrounded by a slotted brick wall whose decreasing perforation begins the careful process of visual redaction.  At the end of a courtyard, the transparent front door frames an unencumbered view of the lake beyond.  Inside, strategically placed floor-to-ceiling apertures alternate with solid walls, taking advantage of sightlines that are desirable and screening those that are not.  The rooms are grouped along the perimeter of the family’s central gathering space, a two-story living hall where the apertures are stacked vertically to open up views into the sky and the bluff’s deciduous foliage. Save this picture!Floor PlanThe carefully restrained exterior material palette is locally sourced and limited to wood from northern Wisconsin and brick from Illinois.  The main body of the house is clad in horizontal cedar, complemented by strips of dark-stained vertical cedar between the deeply recessed apertures.  Here, narrow painted boards create an unexpected filigree of colors, a subtle nod at the polychrome threads that characterize the fiber artist’s own work. Save this picture!© John J. MacaulayThe building envelope is insulated with soy-based closed-cell expanding foam, yielding extraordinary R-values in walls and roofs of 35 and 55, respectively.  The home’s green roofs further increase the roof’s insulation value; more importantly, they minimize stormwater runoff to improve long-term bluff stability and the lake’s water quality.  Excess stormwater is collected in an on-site raingarden , where it can slowly percolate into the ground.Save this picture!© John J. MacaulayProject gallerySee allShow lessPeter Rosegger Nursing Home / Dietger Wissounig ArchitektenSelected ProjectsCoalimex / G8A Architecture & Urban PlanningSelected Projects Share Projectslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *